Facebook Youtube Microsoft Teams

ROCKFORZUŠ 2019

Letos již posedmé zveme hudební příznivce na rockový festival ROCKFORZUŠ do areálu Vodního hradu Lipý. Po celé sobotní odpoledne a večer 14. 9. 2019 už od 14:30 hodin si můžete vychutnat rockový nářez kapel z celého našeho kraje, nejen studentských z projektu Škola rocku, ale i profesionálních. Rockovou nadílku završí oblíbená bubenická Hluchá parta ze ZUŠ Česká Lípa, která festival uzavře. Spolupořadateli jsou Lipý Česká Lípa, p.o. a LAG Podralsko - projekt reg.č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008645.

Na Rockforzuš se můžete těšit na tyto kapely: Kings of the Ashes, The Rays, Teapack, OHON, Maniodepresivní makaci, Knock, Myluju Vendulu, Ears Thru'years, The Viv, Hluchá parta.

Plakát zde

Představujeme kapely:

ROCKFORZUŠ 2019 a Škola rocku

Kings of the Ashes

Naše kapela se dala dohromady zhruba před půl rokem díky tomu, že jsme všichni spolužáci, dobří přátelé a hráči na poměrně širokou škálu hudebních instrumentů. Napadlo nás brát hraní spíše s humorem než vážně. Naše začátky nebyly lehké, jednou jsme museli dokonce cvičit na zastávce MHD, nakonec však vše vyšlo a první koncert překonal naše očekávání. Náš repertoár zatím obsahuje písně z celého světa a jednu vlastní píseň, kterou používáme jako nástupovku, určitě se však v budoucnu rozroste o další vlastní hitovky. Doufáme, že nás přijdete podpořit na vodní hrad.

The Rays

Jsme začínající studentská hudební skupina z Gymnázia Česká Lípa s názvem The Rays ve složení Agáta - bicí, Linda - klávesy, Honza - kytara, Eva - baskytara a Adéla - zpěv. Máme totiž moc rádi rejnoky. Hrajeme zejména covery, ale do budoucna připravujeme i originální písně. V sobotu se na vás těšíme!

Teapack

Teapack je pětičlenná kapela z českolipského gymnázia, která společně hraje od listopadu roku 2018, tedy už téměř rok. Jejich repertoár tvoří zatím převážně covery, pracují ovšem už pilně i na vlastní písničkách. Chtěli by vám ještě sdělit, že zítra bude polojasno a 21 stupňů. Teď si ale užijte Teapack.

OHON

Jsme kapela z poloviny z České Lípy a z půlky z Nového boru, hrajeme spolu asi půl roku a náš název vznikl ze dvou jmen zakladatelů kapely a to: Ondra a Honza. Tihle dva nejprve vytvořili duo, ale později se rozhodli, že si k sobě seženou ještě i zbytek kapely, a to klávesy, bicí a basu, která už s nimi ale zase nehraje... Takže momentálně je kapela OHON čtyřčlenná a hraje vlastní songy takže asi tak…

Maniodepresivní makaci

Psychicky nestabilní opičky. Bipolární makakové. Sudetští Beatles. Zkrátka - Maniodepresivní makaci.

Kapela z České Lípy a Chotovic, hrající repertoár vypůjčený, a dnes už konečně i vlastní ve stylu rockovém s různými příchutěmi (prog, jazz, klasika… hlasitý bordel všeobecně!).

V těchto dnech slaví 1. výročí existence, jedná se zároveň o první vystoupení v této sestavě za asi tak půl roku. Uvidíme, jestli to bude znát…

¾ kapely mají historii s českolipským gymplem, jen bubeník je externista. Je to rebel! Ale to je prostě pan Vojta. U kláves je doktor Filip, s kytarou Maestro Andy, a za mikrákem a basou (která je Andyho…) docent Honza.

Neházejte po Makacích banány, ani nic jiného. Zahrňte je potleskem a láskou, protože oni jsou tu pro VÁS…

Knock

Eva Losová – zpěv klavír, David Scharf – akustické kytary, zpěv, David Singer – housle, viola, el. Kytara, Petr Los – baskytara, kontrabas, klavír
Kapela KNOCK vznikla v dubnu roku 2017. Ač se jedná o zcela novou kapelu, její
členové prošli známými hudebními uskupeními – David Scharf (Red Eye, The Viv) Eva Losová (BB band, Lizart, Bigband Zdeňka Hůly) David Singer (Zhasni, Lingers ST.Woody) Petr Los (BB band, Lizart, Lingers, ST.Woody).
Kapela KNOCK, přestože je složena převážně z rockerů, se orientuje na semiakustickou hudbu s folk-rockovými kořeny a balady. Využívá vlastní autorské české texty.
V současné době KNOCK účinkuje na menších klubových akcích a festivalech. Stále pracuje na zdokonalování svého repertoáru a ve studiu WonderLost natáčí své první debutové album, které by mělo vyjít ke konci tohoto roku.

Myluju Vendulu
„Moje aktuální kapela neměla čas zkoušet a já jsem si chtěl prostě zahrát…“. Asi takhle vznikla v roce 2017 kapela Myluju Vendulu. Bez plánu a organizace se zrodil jedinečný hudební projekt, který propojuje prvky funku, alternativ-popu, jazzu a mnoha dalších blíže nespecifikovatelných hudebních žánrů, které dohromady tvoří jedinečnou autorskou muziku.
Hudba kapely Myluju Vendulu je stejně multižánrová, jako jsou její členové multiinstrumentální. To je tak, když si bubeník vezme do ruky trumpetu a zhostí se zpěvu, basák opustí na chvilku klavír, za nějž si sedne vynikající akordeonistka, zatímco tempo udává bubeník zvyklý rozeznívat perkuse. Protože tvorba probíhala až neuvěřitelně rychle, nahrála čtyřčlenná kapela ve složení bicí, kytara, klávesy, zpěv a trumpeta hned na začátku roku 2018 první CD „Až dosloužím, chci do sběru“.
Aktuálně kapela pracuje na vydání druhého CD a koncertuje po České republice i v zahraničích.
https://www.facebook.com/MylujuVendulu/

The Viv

Kapela The Viv hraje přímočarou riffovou hudbu v obsazení dvě kytary, baskytara, bicí a zpěv. Žánrově se nechce moc vyhraňovat, ale tvorba se točí kolem grunge, indie a hard rocku.

Historie: v roce 2011 začala zatím tříčlenná kapela ve studiu Wonderlost v České Lípě nahrávat svou první desku s názvem Creature (2012), deska byla řádně pokřtěna a doplněna marchandisem. Po odchodu Davida Scharfa nastoupil za bicí Roman Luňáček. V roce 2014 natočili singl Left a Part. V roce 2016 se kapela rozhodla přibrat další kytaru v podání Lukáše Andrlíka a natočila svou druhou desku ve Street Sound Studiu v Pardubicích s názvem Vivien's Dream, ze které byl vytvořen i singl s videoklipem It's true.

ZUŠ historie: Pepe Fárek studoval v ZUŠ Česká Lípa kytaru u M. Kučery, literárně dramatický obor a dokonce chodil i do tanečních :-D Martin Kubáň studoval v ZUŠ Česká Lípa basu u P. Lose.

 

Zřizovatel

Město Česká Lípa

Liberecký kraj

iZuš

Kontakty

Základní umělecká škola,
Česká Lípa, Arbesova 2077, příspěvková organizace

Arbesova 2077
Česká Lípa, 470 01

IČ: 62237021
IDDS: imn64gz

Vyhledávání